Inlåst på universitetet

Idag hände en rolig grej. Tjejens studiekompis Laura kom förbi och ville att jag skulle vara livvakt åt henne när hon skulle fota en uteliggare, hon visste inte om han bar kniv eller något så jag skulle skydda henne från eveneutella överfall.

Vi satte oss vid busstationen där han skulle möta upp oss, och vi var lite nernösa för att han verkade inte kunna någon engelska. Vi väntade och väntade…men han dök inte upp.

Så då frågar Laura mig om jag vill vara modell istället, jag svarar snabbt ja och jag blir fotad under en timme föreställande allt från en egypt till en tiger…allt går bra och hon får sina bilder.

Men på väg ut från universitet så fungerande inte hennes nyckelkort, vilket gjorde att vi fick vänta en stund och försöka lösa situationen. Till slut så kom vi på att en av hennes kompisar hade nyckelkort. Så han fick cykla till universitetet och låsa upp åt oss.

Tack David!

Add comment februari 25th, 2007

Port Elisabeth, lördag 17.28

Äntligen gryning!

Efter några tuffa dagar utan Internet så är det nu fullt ös som gäller. Det är skönt här nere, 25-30 grader varmt, oftast sol, trevliga människor och långa utekvällar.

Under veckan har jag fått en del jobb gjort också, bland annat har jag skrivit på ett utkast till en viktig projektbeskrivning, mailat runt inför olika uppdrag när jag kommer hem, bland annat för Stockholm Stad, Peace & Love-festivalen, Stockholms Universitet och andra.

Ikväll ska jag och tjejen äta gott, gå på bio och sedan ut på klubbarna vid stranden, det blir nog en superkväll. Imorgon så måste jag bli klar med ansökan så den kan kollas igenom och bli klar innan torsdag och inlämningsdagen.

Vi hörs!

Add comment februari 24th, 2007

Sydafrika

Om några timmar börjar min resa till Sydafrika. Först kommer jag att få en dag i London där jag ska på The British Museum, sen blir det flyg över natten till Johannesburg och inrikes till Port Elisabeth vid Indiska oceanien. Ryktena säger att det är 25-30 grader där…

Under månaden kommer jag att umgås med tjejen, sköta arbetet på distans (nå mig på mail eller Skypenummer 08-559 24 730). Det kommer att bli väldigt spännande…

Jag kommer att använda bloggen och uppdatera om resan. Vi hörs!

Add comment februari 17th, 2007

Tisdag 22.22

Nu börjar resan närma sig och jag har mycket att göra innan dess.

Onsdag
Jag håller en kort föreläsning för Medie-Re-Agera, ett ungdomsmedieprojekt i Stockholm. Jag ska prata om livet inom mediebranschen. På kvällen så träffar jag Daniel inför vårt viktiga möte på fredag.

Torsdag
Morgonmöte med Kaospiloten Jonas som jobbar med sitt spännande avslutningsprojekt. Sen är det tänkt att jag ska packa och fixa allt som behöver göras. På eftermiddagen har Plan Sverige en presentation av sitt nya mediegranskningsprojekt som jag har en liten del i. På kvällen är det möte kring Alla Olika – Alla Lika kampanjen i Sverige på LSU.

Fredag
Klockan 10 har vi ett viktigt möte, mer om detta senare. Sen träffar jag kampanjledaren för Alla Olika – Alla Lika som är på sverigebesök, vi ska snacka om den nya tidningen som vi ska skapa tillsammans. Sen är det packning och förberedelser inför den galet långa (28 timmar) långa resan till Port Elisabeth och Malin.

Här finns en del bilder från klubben jag var på i Berlin.

Add comment februari 13th, 2007

Bra projekt

På lördag drar jag till Sydafrika, och jag gjorde just lite mer rätt för mig genom att betala 25.09 brittiska pund till organisationen Climate Care där man kan betala för sitt utläpp av växthusgaser. Pengarna går till verksamheter för att minska vår påverkan på världen. Jag vet inte riktigt hur de har räknat ut priset, men det är ett bra initiativ.

I övrigt så hade jag en faktastisk resa till Berlin, längtar redan tillbaka…

Add comment februari 12th, 2007

Stockholm, onsdag 01.11

Jag har snubblat över det mest visionära Sverige har gjort på länge. Det är Staffan Björck UD som vill göra en digital världsutställning för att öppna utställningen för nya grupper, speciellt ungdomar. Jag är väldigt imponerad av att han vågat dra igång ett sånt projekt och jag kommer att satsa på att hjälpa till att göra det till något helt unikt. Jag och några kollegor arbetar sedan en tid på ett projekt som verkligen skulle kunna bli en del av detta.

Väldigt spännande.

Veckoplanering

Onsdag
Klockan 11.00 träffa jag Fredrik Engström från LSU och prata om nya idéer, sedan tar jag tåget till Malmö för att träffa Behrang och bo kvar i staden.

Torsdag
På morgonen åker jag till Berlin med buss, det ligger i linje med mitt val att inte flyga om sträckan är under 75 mil. Kommer fram på eftermiddagen och ska träffa Anna och hennes tyska vänner.

Fredag
På dagen träffar jag folket från European Youth Press för att diskutera vårt nya gemensamma projekt som vi förhoppningsvis får pengar för. På kvällen kommer Janis och Robin, och vi blir ett stort gäng som drar på klubben Sweden Sweden där jag känner både band och DJ:s

Lördag
Bakfull med sen brunch och en del shopping.

Söndag
Flyger tillbaka till Sverige och har möte med arbetsgruppen inför vår presentation för Röda Linjen dagen efter.

Add comment februari 7th, 2007

Jag står upp för facket!

Den blåa regeringen gör allt de kan för att splittra arbetarrörelsen så de kan sitta kvar i makten efter valet 2010. När jag i förra veckan skulle betala min fackliga avgift till HTF så hade den blivit dubbelt så hög som i december.

Jag förstår varför människor väljer att gå ur facket med dessa priserna, men jag uppmanar alla att trotsa regeringen, stanna kvar i facket som en enad rörelse. Det kan svida lite i plånboken, men jag tror att det kommer att svida ännu mera om borgarna får sitta kvar efter 2010.

Det är tydligt att regeringen försöker att få arbetarrörelsen ut balans genom att höja avgifterna och sänka A-kassan, när folk sedan går ur så kan de säga att rörelsen har spelat ut sin roll. De kunde inte ha mer fler än så. Det är i dessa tider som facket behövs, när högervindarna blåser och de egoistiska idealen får styra. Vi måste gemensamt slåss mot denna fiende, och om vi gör det tillsammans, då är det 1321 dagar tills vi vinner tillbaka makten!

Add comment februari 5th, 2007

Tåghistoria

Jag åkte X2000 tåget mellan Stockholm och Dalarna idag. Det satt två vuxna och två barn framför mig, och de hade fått fel biljett, de hade fått en biljett som inte gällde på X2000. Tågvärdarna gjorde sitt jobb och berättade att familjen måste köpa en ny biljett som gäller på X2000.

Men mamman i familjen satte sig på tvären och det blev ett jäkla liv. Med stationspersonal, försenade tåg och hot om poliingripande. Hon sa även att hennes dotter inte alls va hennes dotter utan bara åkte med henne och att hennes mamma hade köpt hennes biljett.

Jag tycker att det är tråkigt att personer försöker få billigare biljetter genom att gnälla på konduktören. De hade helt klart fått en biljett till ett pris som inte motsvarade resan, och skulle ha uppmärksammat detta.

Mamman betalade för hennes dotter, men inte för sig, så kontrollgruppen fick göra en ”citizens arrest” tills polisen kom. Galna människor det finns…

För övrigt så testar jag min nya Tele2 mobilt internet, och det fungerar grymt!

Add comment februari 4th, 2007

Nu presenteras rapporten om klimatförändringarna

Just nu presenterar FN:s klimatpanel sin viktiga rapport kring klimatförändringarna i Paris. Jag och tusentals andra medier, beslutsfattare och bekymrade meborgare följer presentationen online.

Add comment februari 2nd, 2007

Fredag, 01.02

Lyssnade just på Ekot, och hörde plötsligt ett reportage av min kompis Henrik. Grymt…

Add comment februari 2nd, 2007

Imorgon släpps Climate Change 2007, ta till er innehållet

Imorgon släpps den viktigaste rapporten under hela 2000-talet. Det är FN:s klimatpanel som redovisar för sitt arbete de senaste sex åren. Över 2 000 forskare från 130 länder har arbetat med rapporten som enligt läckor ser väldigt mörk ut. De räknar att jordens medeltemperatur kommer att öka med 6 grader i snitt inom de kommande 100 åren, tidigare mätningar har visat på 2 grader. Detta är en mycket stor ökning som gör att stora delar av världen inte kommer att kunna vara tillgängliga för människor. Det kommer att bli en öken.

Hela rapporten är på 900 sidor av forskningstext, men det kommer också att finnas en sammanfattning som jag verkligen ber er att läsa. Den kommer att finnas på http://www.ipcc.ch/ 

Add comment februari 1st, 2007

Berlin

Nästa helg, den 8-11 februari drar jag till Berlin för att kolla på en jäkla massa kompisar och bekanta som spelar på klubben Sweden Sweden. På scenen står mina gamla bandpolare Andreas och Pontus i deras nya band Torpedo, bakom skivspelarna står kompis Janis och Örebro-hjälten Abbas.

Det blir nog grymt, dagen innan är jag i Malmö och träffar Behrang.

Add comment januari 31st, 2007

Följ med till Dalhalla den 21 juli!

För då spelar Dalarnas musikdrottning Marit Bergman i det klassiska stenbrottet Dalhalla. Hon utlovar en riktigt bra fest tillsammans med bland andra Fläskkvarteten.

Add comment januari 31st, 2007

WiMax – framtiden för trådlöst bredband

Nu kommer, äntligen, en möjlighet för trådlös bredbandsuppkoppling med  en en räckvidd på upp till 11 mil från sändaren. Detta betyder att vi snart inte behöver ha någon uppkoppling hemma utan endast en Wimax-mottagare och sedan surfa fritt i hemmet, ute i parken, på jobbet, på stranden…möjligheterna är obegränsade! Det blir även det stora genombrottet för mobiler med Skype-stöd som gör det gratis att ringa mellan dessa telefoner om man är uppkopplad.

Jag väntar med spänning på fortsättningen, flera operatörer, som Telia och Bredbandsbolaget, håller på att se över möjligheterna för systemet.

Det kommer inte att dröja länge innan man kan ha samma trådlösa uppkoppling i hela Sverige. Och då blir förändras vår värld.

Add comment januari 31st, 2007

Man blir lite trött

En bekant till mig, Anton, skriver ett intressant och tröttsamt inlägg på hans blogg:

————————

“Kyoto talibaner”

Nu när det är en sån hets om att jorden ska gå under om 50 år och alla borde sterilisera sina barn för att de inte ska få barn som kommer födas till ett helvete, så kan ni andas in och ta en titt på denna;

Kanske dags att sluta skriva på en massa konstiga upprop på aftonbladet i fortsättningen…

——————-

Jag blir mest trött när jag läser hans inlägg, där en graf, med största sannolikhet sponsrad av oljebolagen, står emot tung forksning från hela hela världen, 99,5 % av alla forskare ser sambandet mellan kliamtet och vår påverkan. Trots detta så väljer han att be Aftonbladet sluta med sitt upprop.

Imorgon kommer FN:s klimatpanel ut med sin rapport där över 2 500 forskare from hela världen har arbetat fram materialet under sex år. Detta blir antagligen den viktigaste rapporten någonsin, och enligt medieläckor så verkar den inte positiv. De förespår en dramatisk klimatökning och höjning av havsytan.

Läs den från imorgon och börja förbereda dig på vad du kan göra, för vi måste alla hjälpas åt.

Add comment januari 31st, 2007

Stockholm, tisdag 22.42

Har precis avslutat ett riktigt bra möte kring det nya kulturprojektet jag bygger upp. Jag bjöd på middag hemma hos mig och vi snackade länge, det blev riktigt bra.
När jag åker till Sydafrika så får jag nio timmars väntetid i London, så jag tänkte gå på British Museum, det blir nog ett besök på Bureau där jag köpte min grymma väska förra gången.

Add comment januari 30th, 2007

Miljarder till ungdomsengagemang

Under åren 2007-2013 satsar EU 8 miljarder kronor (!) på att stödja ungdomsprojekt, programmet heter Ung och Aktiv i Europa (Youth In Action på engelska) och de stödjer utbyten, ungas enga projekt och demokratiprojekt i hela EU och även i andra länder.

Detta är en stor chans för alla ungdomar att få pengar till att resa, göra intressanta projekt och få nya kontakter i andra länder. Jag kommer att ta en mycket aktiv del i programmet, och om du vill göra något, hör av dig på [email protected] så kan vi se vad vi kan göra.

Add comment januari 29th, 2007

Jag har fått ett nytt uppdrag

Jag är numera “communicator & licensed ghost talker” för Ghost Fighter. Vad jag kommer att göra? Det blir en överaskning…

Add comment januari 29th, 2007

Second Life

Jag har nu blivit medlem i den übertrendiga mötesplatsen Second Life. Om du har ett konto, jag heter Gonzo Hajto.

Add comment januari 29th, 2007

Avesta, fredag 14.48

Är hos släkten för att fira min födelsedag. Det är sjukt kallt ute, vågar knappt gå utanför dörren och jag har blivit snuvig. Annars är att bra, ser fram emot en trevlig träff med släkten senare, och imorgon är det fest med vännerna på utsökta Street vid Hornstull.

Håller för övrigt på att göra klart nästa stora lista för bloggen “Sverige 10 bästa magasin” En hyllning till de 10 tidningar som jag blivit inspirerad av.

Add comment januari 26th, 2007

  Previous Posts


Categories

Links

Feeds